Functional Training

Een groepstraining die je uitdaagt. Functional Training is hét revolutionaire trainingsprogramma dat sporten spannend, uitdagend, motiverend en vooral leuk maakt voor iedereen! Functional training wordt gegeven in kleine groepen tot 12 deelnemers waarbij je gestimuleerd wordt om op een natuurlijke manier te bewegen.

Voor wie

Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, hiervoor hoef je geen ervaren sporter te zijn. Alle oefeningen worden zo aangepast dat deze voor jou uitvoerbaar zijn. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en graag effectief en efficiënt wil trainen, dan is dit jouw les.

De training

Al met één les per week ben je bezig met je gezondheid. De les duurt een uur. We starten met een warming-up, gevolgd met de kern van 40 tot 45 minuten, daar waar het om draait: Functioneel Training. De les wordt afgesloten met een cooling down.

De oefeningen zijn functioneel, d.w.z. dat het lichaam getraind wordt om activiteiten uit het dagelijks leven met gemak te kunnen uitvoeren. Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht of materiaal dat het hele lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefening. Hierbij kun je denken aan oefeningen met kettlebells, sandbags, speedladders etc. Bij de meeste oefeningen wordt het hele lichaam getraind waardoor de intensiteit zeer hoog ligt.

Het is bewezen dat korte trainen met hoge intensiteit het lichaam in een fittere toestand brengt. Een ander bewezen effect is de gunstige invloed op de insulineresistentie wat voor mensen met overgewicht en diabetes van belang is. Daarnaast is de kans op blessures kleiner door de kortdurende belastingen.

Waar

Functional Training wordt zowel binnen als buiten gegeven.